Bouw appartementen Ligapark 3 - jaar 2007

 Copyright wvlwebdesign.nl & Biopaatje.nl

Biopaatje.nl

Tot zover de ontwikkelingen over 2007. Als laatste nog iets over Stichting Tuin
Eind Januari, begin Februari 2007: De bouw werkzaamheden lopen op een einde. De steigers zijn verdwenen. Binnen is men volop bezig met het afwerken van de woningen. Alles loopt door elkaar. Tegelzetters, loodgieters, elektriciens, keukenbouwers, enz. enz. Ze willen snel opleveren. De bewoners krijgen allemaal een zogenoemde voorschouw.  Enkele weken voor de opleveringsdatum kunnen de bewoners in hun toekomstige woning bekijken wat naar wens is en wat niet correct is opgebouwd. De aannemer heeft dan nog de tijd om het een en ander naar tevredenheid op te lossen. Hoewel het verboden is om op het bouwterrein aanwezig te zijn hebben we vorig jaar illegaal een kijkje genomen in onze woning, en we waren niet de enigen. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om bv. foto’s te nemen van de leidingen in de muur. Altijd handig als je weet waar de leidingen lopen.
Foto’s Januari 2007 Genomen vanuit de Badhuisstraat Het gebouw is ingevoegd en ontdaan van de steigers
2 foto’s van de leidingen in de muren
2 foto’s van tijdens de voorschouw
Maart 2007: Vanaf eind februari en de maand maart worden de woningen opgeleverd. Tijdens de oplevering ontvangt elke bewoner een fles Champagne en 6 bijbehorende glazen als felicitatie voor hun nieuwe woning. Geconstateerde gebreken met de oplevering (met of zonder keurmeester van Vereniging Eigen Huis) was ongeveer 16 stuks. De meeste gebreken werden binnen enkele dagen verholpen, andere duurde iets langer. Iedere bewoner was blij met de oplevering. De gehele bouw heeft voor vele te lang geduurd. Nu kunnen ze aan de slag met het schoonmaken en het inrichtingen van hun woning.
April 2007: Buiten de woningen is het nog een flinke puinhoop met veel modder. Men is wel begonnen aan de bouw van de 13 stadswoningen. Daarna moeten de bouwketen worden verwijdert en de straat moet nog worden aangelegd evenals de geluidswal. Ook de binnentuin moet nog worden aangelegd. Als alles klaar is zal het een mooi complex worden en zijn we alle ellende van de voorgaande jaren snel vergeten.
Mei 2007 links: de puinhoop wat nog straat moet worden Midden: De in aan bouw zijnde stadswoningen Rechts: De binnentuin die nog moet worden aangelegd
Juni t/m Oktober:  In deze periode zijn de stadswoningen opgeleverd. De straat en de geluidswal zijn klaar. De binnentuin is aangelegd met bijzonder mooi resultaat. Als het volgend jaar is aangegroeid en in bloei staat hebben we een prachtige tuin.

Bouw appartementen

Ligapark 3 - jaar 2007

 Copyright wvlwebdesign.nl & Biopaatje.nl

Biopaatje.nl

 Copyright wvlwebdesign.nl & Biopaatje.nl
Foto’s Januari 2007 Genomen vanuit de Badhuisstraat Het gebouw is ingevoegd en ontdaan van de steigers
Eind      Januari,      begin      Februari      2007:      De      bouw werkzaamheden   lopen   op   een   einde.   De   steigers   zijn verdwenen.     Binnen     is     men     volop     bezig     met     het afwerken    van    de    woningen.    Alles    loopt    door    elkaar. Tegelzetters,   loodgieters,   elektriciens,   keukenbouwers, enz. enz. Ze willen snel opleveren. De     bewoners     krijgen     allemaal     een     zogenoemde voorschouw.      Enkele   weken   voor   de   opleveringsdatum kunnen    de    bewoners    in    hun    toekomstige    woning bekijken    wat    naar    wens    is    en    wat    niet    correct    is opgebouwd.   De   aannemer   heeft   dan   nog   de   tijd   om het een en ander naar tevredenheid op te lossen. Hoewel     het     verboden     is     om     op     het     bouwterrein aanwezig   te   zijn   hebben   we   vorig   jaar   illegaal   een   kijkje genomen   in   onze   woning,   en   we   waren   niet   de   enigen. We   hebben   van   de   gelegenheid   gebruik   gemaakt   om bv.   foto’s   te   nemen   van   de   leidingen   in   de   muur.   Altijd handig als je weet waar de leidingen lopen.
2 foto’s van de leidingen in de muren
2 foto’s van tijdens de voorschouw
Maart   2007:   Vanaf   eind   februari   en   de   maand   maart worden   de   woningen   opgeleverd.   Tijdens   de   oplevering ontvangt    elke    bewoner    een    fles    Champagne    en    6 bijbehorende    glazen    als    felicitatie    voor    hun    nieuwe woning. Geconstateerde    gebreken    met    de    oplevering    (met    of zonder    keurmeester    van    Vereniging    Eigen    Huis)    was ongeveer   16   stuks.   De   meeste   gebreken   werden   binnen enkele dagen verholpen, andere duurde iets langer. Iedere   bewoner   was   blij   met   de   oplevering.   De   gehele bouw   heeft   voor   vele   te   lang   geduurd.   Nu   kunnen   ze aan   de   slag   met   het   schoonmaken   en   het   inrichtingen van hun woning.
April   2007:   Buiten   de   woningen   is   het   nog   een   flinke puinhoop   met   veel   modder.   Men   is   wel   begonnen   aan de   bouw   van   de   13   stadswoningen.   Daarna   moeten   de bouwketen   worden   verwijdert   en   de   straat   moet   nog worden aangelegd evenals de geluidswal. Ook   de   binnentuin   moet   nog   worden   aangelegd.   Als alles   klaar   is   zal   het   een   mooi   complex   worden   en   zijn we alle ellende van de voorgaande jaren snel vergeten.
Mei 2007 de puinhoop wat nog straat moet worden De in aan bouw zijnde stadswoningen De binnentuin die nog moet worden aangelegd
Juni     t/m     Oktober:          In     deze     periode     zijn     de stadswoningen      opgeleverd.      De      straat      en      de geluidswal   zijn   klaar.   De   binnentuin   is   aangelegd   met bijzonder    mooi    resultaat.    Als    het    volgend    jaar    is aangegroeid     en     in     bloei     staat     hebben     we     een prachtige tuin.
Tot zover de ontwikkelingen over 2007. Als laatste nog iets over Stichting Tuin