Bram van Leeuwen
Tenerife
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Kaart Tenerife
Hotel Conquistador ****,  Tenerife, Playa de Las America’s Het hotel is zeer goed, geen op of aanmerkingen hier over.
Vliegvakantie Tenerife (april 1997) We vliegen met Martinair  (Boeing 747 - Prins Claus) afstand 3200 km, vliegtijd is 4 uur We vliegen over Engeland, over het kanaal, over Frankrijk, over de Golf van Biskaje, over Portugal, over de Atlantische oceaan, over Madeira, Tenerife.
Martinair Boeing 747  - 516 pagagiers Zwembad Hotel Conquistador **** ingang Hotel Conquistador **** Hotel Conquistador ****
Playa de Las Americas en Los Cristianos Playa de Las Américas is dé badplaats van Tenerife. Het is in jaren 60 gebouwd. Het is een verzameling van hotels, appartementen, bars, restaurants, winkels en discotheken. Er zijn veel nieuwe accommodaties. Ook de wandelpromenade is gerenoveerd en begint al in Los Cristianos.  Vanaf Playa de Los Cristianos kun je via Playa de Las Américas wandelen tot aan het einde van Costa Adeje. Deze kilometerslange wandeltocht brengt je langs diverse stranden en een groot aantal winkels en horecagelegenheden. Het minst fraaie stuk is eigenlijk nog steeds ter hoogte van de winkelcentra Veronicas 1, 2 en 3 De bars worden hier vooral bevolkt door Britten. Aan het eind van de avond levert dat regelmatig kotsende jongeren, luidruchtige groepen en zelfs vechtpartijen op.  Sommigen zullen het een vakantieparadijs vinden, terwijl anderen de plaats vermijden vanwege het massatoerisme dat hier overduidelijk aanwezig is. Los Cristianos   Los Cristianos is één van de oudste badplaatsen.op het eiland.. en is ondermeer bekend geworden door het enorme gele zandstrand van Playa de las Vistas. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Net als in Las Américas is Los Cristianos een verzameling van appartementen en hotels. Wat Los Cristianos in tegenstelling tot een aantal jongere badplaatsen wél heeft is een historische kern van smalle straatjes. Los Cristianos is deels autovrij. Het winkelaanbod en de horeca richt zich vooral op de toeristen. Er is een gevarieerd aanbod, voor ieders wat wils. Los Cristianos is vergroeid met Playa de las Américas. Je loopt eigenlijk zo van de ene plaats de andere in. Toch hebben beide plaatsen ieder hun eigen karakter. Los Cristianos is veel rustiger dan in Las Américas en daarom vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en mensen die vooral overdag van hun vakantie willen genieten. Het strand loopt zeer geleidelijk af en de zee is er zeer rustig.  De veerbotenvertrekken vanuit de haven van Los Cristianos.
Boulevard / strand Playa De Las Americas Los Cristianos Veerboot in de haven van los Cristianos Boulevard Los Cristianos
Bezienswaardigheden op Tenerife Er zijn op tenerife veel pittoreske dorpjes te bezichtigen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het is leuk om een auto te huren. Steeds meer wandelaars weten de heerlijke en mooie natuur steeds vaker te waarderen. Tegenover het zuiden is het noorden ruiger en groener. El Teide / Parque National del Teide: Met een hoogte van 3718 meter is deze vulkaan de hoogste van Tenerife. De laatste uitbarsting al weer even geleden. Door de hete zwaveldamp die er nog steeds aanwezig is, bewijst dat hij nog steeds actief is.. De El Teide vulkaan ligt in het Nationale Park del Teide. Om de pico del Teide te bereiken is er een kabelbaan. Hierbij stop je op 3550 meter hoogte bij het bergstation La Rambleta. De weg hiernaar toe is prachtig om te rijden. Zeker de moeite waard. Cueva del Viento:  Deze grot van de wind is ontstaan door de vulkaanuitbarstingen.   Loro Parque: Dit papegaaienpark met tropische tuin is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig dierenpark. Nog altijd zijn er veel papegaaien. Maar ook andere dieren zoals zeeleeuwen, dolfijnen, apen en pinguïns zijn er te vinden. Voor een dagje uit  is het Loro Parque een mooie bezigheid. Masca: Het piratendorp Masca is een populaire excursie op Tenerife. Gekoppeld aan een bezoek aan dit bergdorp met een prachtig panoramisch uitzicht is meestal een afdaling waarbij je wandelend een hoogteverschil van zo’n zeshonderd meter overbrugt. De wandelroute die voor een deel door de Mascakloof gaat eindigt na zo’n drie tot vier uur op een klein rotsenstrand. Van hieruit kun je per boot naar Los Gigantes varen.
Mascakloof Loro Parque Cueva del Viento El Teide