Bram van Leeuwen
Oostenrijk
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm in de zomer Hoe gek het ook klinkt, we zijn nog nooit op wintersport geweest. Maar de zomer heeft ook veel te bieden. Al jaren gaan we regelmatig naar Oostenrijk voor mooie wandelvakanties en prachtige uitstapjes. Meestal zitten we dan in de westelijke helft van Oostenrijk, zoals Voralberg, Tirol, Karinthië en Salzburg. Maar onze voorkeur gaat uit naar Salzburg en dan met name Saalbach Hinterglemm. Juli 2012 Voor de derde keer hier onze vakantie gevierd. Voor de derde keer ook hetzelfde hotel. Het is een prima familie- hotel met dorpscafé midden in het centrum van Hinterglemm. “Hotel Reiterkogel te Hinterglemm  Van hieruit kun je mooie wandelingen maken, de auto heb je niet nodig. Via het hotel ontvang je gratis de “Jokerkaart”. Hiermee kun je o.a. gratis gebruik maken van de wandelbus en de aanwezige kabelbanen. Klik op hier voor meer informatie. Vier bergbanen tijdens de zomer Dit is uniek: in Saalbach Hinterglemm brengen vier comfortabele kabelbanen u zonder inspanning een stukje dichter naar het wandelwalhalla. Laat u zich na een enerverende wandeling maar eens in een van de 30 hutten culinair verwennen. Een van de mooiste wandelingen: Wandeling naar de Lindlingalm en dan door naar de Saalalm. Je kunt te voet over een mooi pad langs het riviertje, met de wandelbus of met eigen vervoer naar het einde van het dal.  Vanaf Hinterglemm is dat ongeveer 8 km. Van hieruit kun je wandelen naar de Lindlingalm en de Saalalm. Dit is goed te doen en is niet steil. Voor hen die slecht ter been zijn en voor kinderen rijdt er een treintje die je voor de Lindlingalm afzet. Van klein tot groot, voor een ieder is hier van alles te doen en kom je de dag goed door. Denk daarbij aan de “Baumzipfelweg”, Een 2 km lange wandeling door de toppen van de bomen, via touwbanen, touwladders, kabelbanen, enz. Klik op mijn groen mutsje Bezienswaardigheden Seisenbergklamm in Weißbach bei Lofer (ongeveer 35 km) Grossglockner Hochalpenstrasse (ongeveer 40 km) Stuwmeren (hochgebirgsstausee) Kaprun (ongeveer 35 km) Eisriesenwelt Werfen  (ongeveer 75 km) Watervallen van Krimml (ongeveer 70 km) Lamprechtsgrot Weissbach (ongeveer 35 km) Meer van Zell am See (ongeveer 20 km)
Oostenrijk Salzburg Salzburg is een van zeven provincies van Oostenrijk. Klik op het kaartje hiernaast voor een vergroting of maak gebruik van de Google Map van Oostenrijk.
Hotel Reiterkogel te Hinterglemm Zell am See uitzicht vanaf Zell am See Seisenbergklamm Grossglockner - Gletser Straatvermaakt in Hinterglemm Aan de top op de Zwolferkogel Eisriesenwelt Werfen Waterval van Krimml Treintje naar de Lindlingalm