Bram van Leeuwen
Roosendaal
Ligapark algemeen
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
LIGAPARK - LAAN VAN EUROPA - ALGEMEEN
ALS BRON IS MEDE GEBRUIK GEMAAKT VAN DE ORGINELE WEBSITE VAN HET NIEUWBOUWPROJECT LIGAPARK. Wat maakt het Ligapark zo bijzonder? o Het heeft te maken met Roosendaal en maakt daardoor onderdeel uit van deze website. o Het ligt in het hart van Roosendaal o Ligapark is ook een stukje nostalgie, vroeger stonden hier de Ligafabrieken bekend van de kindervoeding. Bekijk ook het historisch overzicht van de vroegere Liga-fabrieken en de oude foto’s.
Bron BN De stem Geen puntdak te vinden Zaterdag 26 maart 2005 - Weinig tuin maar overal terrassen; geen puntdaken maar volop ondergronds parkeren. Veel etages. Dat blijken de trends in de moderne vrije- sectorbouw van de laatste jaren. De strijd tussen de wit gestucte buitenmuur en de donkere baksteen wordt de komende jaren waarschijnlijk gewonnen door dat laatste bouwmateriaal. In West-Brabant worden links en recht weer boeiende woningbouwprojecten neergezet.
Bron BN De Stem Roosendaal Ligapark Zaterdag 26 maart 2005 De gemeente, Steven Adriaansen: "Liga is een goed voorbeeld van investeren in de kwaliteit van de bestaande stad. Veel bewoners geven mij aan dat het hier ontzettend fijn wonen is. Dit project brengt op eigen wijze de geschiedenis van Liga opnieuw tot leven. Het letterlijke hoogtepunt voor Roosendaal moet nog komen: de 53 meter hoge woontoren. Door te kiezen voor de hoogte kunnen we ook iets teruggeven aan de bewoners: een nieuw stuk groen met een oppervlakte van een hectare."
De eerste krantenberichten die verschenen voor de aankomende nieuwbouw LIGAPARK  (fase) III
De architect (Peter Keijsers van Bedaux de Brouwer Architecten) Ligapark is een plan met ingetogen architectuur van eerlijke materialen. De buitenzijde is uitgevoerd in rode baksteen. De binnenzijde is wit geschilderd en heeft daardoor een intiem karakter. De geborgenheid van het park, weinig geparkeerde auto’s in het straatbeeld, de toren, de oude Ligabeelden zorgen voor een bijzonder stukje stad met een bijzondere verblijfskwaliteit.“ De bewoners (Ad en Toos Koopman:) Ze noemen het ‘De Gevangenis’ of ‘De Chinese Muur’, maar wij gaan het steeds mooier vinden. Wij waren hier de eerste bewoners en het bevalt ons buitengewoon goed. Aan de achterkant hebben we een mooi terras met een vrij uitzicht. Auto's worden onderin de kelder geparkeerd dus daar heb je ook geen last van. Het nadeel is alleen dat de afwerking te wensen overlaat. We hebben veel last gehad van water dat via het terras de kamer binnenkwam en dat hebben we ook nog zelf op moeten lossen.“
Foto's Kees van Dongen
Ligapark, eerste fase. De reeds bestaande woningbouw.  Achter deze woningen wordt de woontoren gerealiseerd.
Ligapark algemeen Ligapark nieuwbouw fase III-2004 Ligapark nieuwbouw fase III-2005 Ligapark nieuwbouw fase III-2006 Ligapark nieuwbouw fase III-2007 Ligapark foto/filmopname 2012/13 Ligafabrieken Historie Ligafabrieken Oude foto's Ligapark  (fase 3) Ligapark algemeen