Bram van Leeuwen
Kaap Verdië
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Klik op de thumbnail om te vergroten
Cabo Verde (Kaap Verdie)
Boa Vista
Eiland Boa Vista Hotel Riu KARAMBOA
Aanrader Voor de tweede keer, in december 2010 en in mei 2014, hebben we onze vakantie doorgebracht op dit prachtige eiland. Als je van rust houdt, lekker een boekje wil lezen op je balkon, bij een van de prachtige zwembaden, bij een van de bars of op het strand, dan is dit echt een aanrader. Je hebt er altijd mooi weer, het hele jaar door. De temperaturen variëren tussen de 24 en 30 graden, altijd met een lekker windje.
Het hotel Het hotel Riu Karamboa heeft 5 ***** Dit hotel is een dorp op zich. Het verzorgt zijn eigen elektra, zijn eigen water en zorgt voor veel werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking. Het heeft verschillende gebouwen van maximaal drie verdiepingen. Er zijn 750 kamers. Er zijn 3 thema restaurants, Aziatisch, Afrikaans, en een visrestaurant. Daarnaast is er een groot algemeen restaurant en een restaurant bij het zwembad. Verder is er een bar bij het zwembad, drie andere bars in het hoofdgebouw, een mooi theater en een disco.
De animatie is prima voor elkaar. Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Alles is All-Inclusive, 24 uur per dag. Het is er schoon en netjes en wordt prima bijgehouden. Het personeel is erg vriendelijk.
Excusies Het is een mooi maar klein eiland. Er zijn daarom ook niet veel excursies voorhanden. Deze uitstapjes duren een halve dag. Het is zeker wel de moeite waard om het eiland te gaan verkennen. Het zuidelijk deel is erg woestijnachtig. het Noordelijk deel is wat groener. Verder is het landschap erg ruw en bijna onbegaanbaar. Er loopt een mooie geasfalteerde weg van het vliegveld naar het laatste RIU hotel (Touareg) wat gebouwd is aan de zuidoostkant van het eiland. Het Hotel waar ik heb gelogeerd ligt aan de westkant van het eiland en is 5 minuten rijden van het vliegveld. Alle verplaatsingen gaan met een terreinwagen, dus ook de excursies. De excursies op een rijtje. 1. De Noordtour, erg mooie natuur, mooie dorpjes, schildpaddenkerkhof en een gestrand schip. 2. De Zuidtour, door de woestijn Viana, bezoek pottenbakkerij, een bezoek aan het oudste dorpje Provocao Velha  en een bezoek aan het mooie strand Santa Monica. 3. Een rondleiding door Sal Rei, de hoofdstad/dorp met bezoek aan het plaatselijk schooltje, de haven, de visafslag, visverkoop en de watervoorziening voor de plaatselijke bevolking. 4. Een tour met de Quad door de woestijn en over het strand. 5. Een tocht met de catamaran.
Quad tour