Bram van Leeuwen
Indonesië - Bali & Lombok
  (Kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Lombok - Indonesië   (Onze vakantieplannen voor 2012 of 2013)  Tussen de groene heuvels en de blauwe baai van Pelangan ligt een verborgen paradijs:   HOTEL BOLA BOLA PARADIS Een van de diverse hotels op korte afstand van Bangko Bangko, een must voor brandingsurfers!   Bola Bola Paradis is een gezellig hotel gelegen in een tropische tuin, direct aan zee met een wit zandstrand en het koraalrif voor de deur.  Met slechts 11 gastenkamers een waarborg voor persoonlijke aandacht en verzorging. 3 kamers liggen in het centrale halfopen huis en 8  kamers in twee grote ronde bungalows. Alle hebben een terras met zeezicht. De gebouwen zijn traditioneel ambachtelijk gebouwd,  volledig in harmonie met de omgeving. Een paradijs voor zonaanbidders, rustzoekers, duik-sporters en brandingsurfers. De blauwe baai  nodigt uit tot zwemmen, snorkelen, vissen en varen. De hotelboot Bola Bola Expres brengt u naar de vele bounty eilandjes voor de kust  om de wondere (onderwater) wereld te ontdekken.   De honderden bollen, die op het water drijven hebben het hotel deze naam gegeven : "Bola Bola Paradis".  Ga naar de website voor meer informatie en foto’s, klik hier 
Bali - Indonesië Meer tegestellingen in één dag is bijna niet mogelijk. Bergen, rijstvelden, tempels, waterpaleizen en trationele dorpen.
Als je eenmaal op Bali geweest bent wil niet anders meer. Het heeft een heel andere cultuur dan we in Nederland gewend zijn. Het is er prachtig en is ook het mooiste eiland van Indonesië. Wij hebben er inmiddels al 2 keer onze vakantie doorgebracht.  In  augustus/september 1999 verbleven we in de plaats Kuta, ongeveer een kwartier rijden vanaf het vliegveld. We hadden gekozen voor het 4-sterren hotel Bali Dynasty.  In april 2009 verbleven we in de plaats Sanur, ongeveer een half uurtje vanaf het vliegveld. Hier logeerden we in het hotel wat hiernaast in het filmpje wordt weergegeven, hotel Puri Santrian. Ook 4 sterren. Vanuit dit hotel is het mogelijk om deel te nemen aan Sea-Walking. Wandelen over de zeebodem, ongeveer 10 meter diep. Je bent dan ongeveer 30 minuten onderwater om de prachtige vissen en het koraal te bewonderen. Een ervaring op zich. Zie de onderstaande film hier onder.
Klik op de landkaart voor een vergroting
Zet het geluid aan. Om een indruk van het eiland te krijgen bekijk je het bovenstaande Introductie-filmpje. Je krijgt 12 minuten filmplezier.  Als je met je muis naar de onderkant van het filmschermpje gaat, krijg je een menu en kun je zelf het een en ander regelen. Met het meest rechtse icoontje kun je de film op volledig scherm bekijken. Gebruik het icoontje nogmaals om weer terug te gaan. Inhoud film: Introductie van Bali en introductie van Hotel Puri Santrian in Sanur.
Bezienswaardigheden: Oost Bali: Een must voor de liefhebber van cultuur en natuur. Het land wordt er beheerst door de Vulkaan van Gunung Agung, 3000 meter hoog en tevens een heilige berg. Ook vindt je in dit gedeelte van Bali een van de mooiste en oudste tempel van Bali, de Pura Kehen in Bangli. Het tempelcomplex heeft 8 terrassen en heel apart is de ‘kul kul’ (signaal- trommel) tussen de eeuwenoude Waringinboom. De oorspronkelijke bewoners van Bali vindt je in het dorp Tenganan. Het dorp staat bekend om zijn kunstnijverheid. Goa Lawah (vleermuizengrot), in deze tempel bevindt zich een grote vleermuizenkolonie. Noord Bali: Rijstterrassen, vulkanen, kratermeren, bergdorpen, watervallen en lavastranden.... Een heel ander Bali. Hoe verder in het noorden, hoe hoger de bergen en hoe ruiger de natuur. Het is een prachtige route als je van het drukke zuiden naar het noorden gaat. Via valleien met rijstterrassen omhoog naar het mistige regenwoud van centraal-Bali. Langs de weg kom je makaken-apen tegen. Andere bezienswaardigheden: Een leuke excursie is om een bezoek te brengen aan het Bali Bird Park en aansluitend een uitgebreid buffet en de Kecak dans. een bezoekje aan de Git-Git waterval Denpassar, drukke hoofdstad om te winkelen Tanah Lot, Prachtige tempel Taro, hier is een safari en Olifantenpark. maak zelf (onder begeleiding) een tocht per olifant door de wildernis. Een aanrader.
Er zijn vele prachtige hotels op Bali en te boeken via internet of een plaatselijk reisbureau.