Griekenland oktober 2016 Kos We vliegen met Corendon vanaf Schiphol
Haven van Rethymno Kreta 1998 Boulevard van Rethymno Kreta 1998 Strand van Rethymno Kreta 1998 Haven van Bali- boottocht- Kreta 1998
Bram van Leeuwen
Griekenland
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Griekenland, mei 2002 Samos Vertrek om 05.10 uur vanaf Schiphol. Nu vliegen we over Arnhem, Dresden, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Thessaloniki in Griekenland naar Samos. De afstand is 2700 km en de vliegtijd ongeveer 3,5 uur. Samos is erg beroemd door de Samos dessertwijn.   Maar ook door zijn witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes. Het eiland heeft een mooie natuur en een mild klimaat. Het archeologische belang van het eiland maakt het tot een toeristisch middelpunt. Pythagorion is een klein idyllisch dorpje gelegen op vier kilometer van de internationale luchthaven van Samos. Het is de drukste badplaats van Samos. Zeker in de zomer is het het gezellig druk. Op de berg is het klooster van Spyliani, één van de eerste gebedsplaatsen op Samos, en de burcht Lykourgos Logothetis. In de hoofdstraat vind je de meeste (souvenirs)winkels. Op watersportgebied is er veel te beleven, zoals duiken en waterskiën. Op en vanuit het eiland Samos zijn diverse excursies mogelijk: een dagtocht naar het nabijgelegen eiland Patmos. een dagtocht naar Efeze, de antieke stad in Turkije, en naar de kustplaats Kusadasi. een excursie rondom het eiland met de bus, waarbij je een goede indruk krijgt van het gehele eiland Samos, en wat leuke stranden en dorpen krijgt te zien. een boottocht rondom het eiland met een bezoek aan een strand. een jeepsafari door het minder bekende Samos. een boottocht langs de zuidkust inclusief een picknick.
kaart Samos Haven Pyhtagorion Ferry van Samos naar Patmos mei 2002
Griekenland, mei 1998 Kreta We vliegen met Transavia vanaf Schiphol over de Veluwe, Duitsland, Oostenrijk, toenmalig Joegoslavië, Albanië en Griekenland. Ongeveer 3200 km en 4 uur vliegen. We landen op Heraklion Airport. Met een huurauto rijden we naar onze bestemming in Rethymno. Rethimnon, ook Rethimno, Rethymnon, Réthymnon, en Rhíthymnos) heeft een fijn, langzaam aflopend zandstrand, een gezellige Venetiaanse haven met terrasjes, een boulevard met een grote diversiteit aan restaurants en een aantal leuke bezienswaardigheden vormen de ingrediënten voor een aangename zonvakantie. De ligging van Rethymnon is perfect om uitstapjes op Kreta te maken. Zo is de zuidkust van Kreta via prachtige bergweggetjes te bereiken. Bezoek daar zeker eens plekjes zoals Préveli Beach, Frangokástello of maak een wandeling door de Samaria-kloof. De Imbros kloof is de helft korter (8 Km), maar zeker net zo mooi). Wij hebben deze laatste gelopen, het is een aanrader. Aan het einde van de kloof kun je met de taxi weer terug naar waar je gestart bent. Vanuit de haven kun je mooie boottochten maken. Wij zijn met de boot naar het kustplaatsje Bali gegaan. Onderweg gaat de boot voor anker en kun je een koele duik nemen. In het plaatsje kun je gebruik maken van het mooie strandje of je kunt het dorpje gaan bekijken. Wij hebben daar van een heerlijk lunch genoten die bij de boottocht was inbegrepen.
kaart Kreta