Bram van Leeuwen
Dominicaanse Republek
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Klik op de kaart of op een van de foto’s  voor een vergroting
April 2008 Onze vakantie in de Dominicaanse Republiek was geweldig. We verbleven in Puerto Plata aan de Costa Dorada, Atlantische Oceaan. Ongeveer 9,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. In Puerto Plata zijn vele uitstekende hotels te vinden. Wij hebben gebruik gemaakt van het 5* hotel Iberostar Costa Dorada. Ultra all inclusive. Klik hier voor meer informatie over Iberostar en dit hotel
Puerto Plata Bekijk de video hiernaast De internationale luchthaven van Puerto Plata bevindt zich een twintigtal km ten oosten van de stad. De haven van Puerto Plata is belangrijk voor de export van tabak, suiker, rum en verschillende andere goederen, maar er is ook een terminal voor cruiseschepen. Openbaar vervoer in de Dominicaanse Republiek bestaat voornamelijk uit minibusjes die op vaste trajecten rijden, maar er zijn ook de goedkope mototaxi's die veelvuldig gebruikt worden. Taxi's komen in grote aantallen voor in Puerto Plata en zijn vrij goedkoop.
Puerto Plata bevindt zich aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek en is de meest populaire vakantiebestemming op het hele eiland. Alles wat je hart begeert is er wel te vinden, van met palmbomen omzoomde parelwitte stranden tot hete fiesta's op salsa en merengue muziek.
Er zijn enorm veel ontspanningsmogelijkheden en excursies om je dagen op het eiland te vullen, maar je kan eveneens gewoon van de zon en een massage genieten op het strand dat zeer langzaam afloopt in de azuurblauwe en ongelooflijk warme zee. Enkele bezienswaardigheden 1. Damajaqua Cascades (27 Waterfalls) Klik hier 2. Paradise Island & The Mangroves Klik hier 3. Mount Isabel de Torres Klik hier 4. Amber Museum Klik hier 5. Fort San Felipe Klik hier 6. Ocean World Adventure Park, Marina and Casino Klik hier Bovenstaande websites zijn in het engels. Waarschijnlijk kan je browser dat vertalen naar het Nederlands. Breng ook eens een bezoekje aan de plaatselijke rumfabriek Brugal. Het is interessant om te zien hoe de productie verloopt. Deze excursie is goed te combineren met nummer 3. De Dominicaanse Republiek is een prachtig land. We hopen er nog eens terug te gaan.