Bram van Leeuwen
Curacao
  (kort reisverhaal)
Biopaatje.nl
Home Mijn Hobby's Roosendaal Ligapark  (fase 3) Vrienden & Kennissen Contact
Klik op een van de kaarten of op een van de foto’s  voor een vergroting
Curacao de verborgen schat van de Cariben. Laat u verleiden door de parelwitte zandstranden, de mooie duiklocaties en de gastvrije cultuur. Het eiland is een van de “ABC eilanden” – Aruba, Bonaire, en Curaçao – en een stukje ongerept paradijs De vliegtijd ligt ergens tussen de 9 en de 10 uur. De afstand is 7865 kilometer Ze spreken er Nederlands, Spaans, Engels en natuurlijk hun eigen taal: het Papiaments. Betaalmiddel is nog steeds de Antilliaanse gulden.  Het omrekenen van de euro naar deze gulden en andersom kan eenvoudig door hierboven even te klikken op het tabblad Reizen. Het klimaat in Curacao: Klik hier Voor mij zijn het mooie vakantie herinneringen. In april 2003 heb ik dit prachtige eiland bezocht. We verbleven in het vroegere Van der Valk Plaza Hotel midden in Willemstad. Dit hotel is gebouwd op het 17de-eeuwse Waterfort bij de doorgang naar de haven van de St. Anna Baai en biedt haar gasten daarmee een ideale locatie. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht richting de gekleurde huizen in Ortrobanda, over de St. Annabaai met de pontjesbrug en het oude stadscentrum. Alle gezellige restaurantjes, de winkels en de drijvende markt bevinden zich op een steenworp afstand. Het hotel ligt niet ver van het bekende Mambo Beach (2km), dat goed bereikbaar is met de geboden shuttleservice.  ‘s-Avonds is het goed toeven in de buitenbar. Een heerlijk briesje, een drankje en genieten van de grote zeeschepen die de Annabaai binnen varen. Het is alsof je ze voorbij je venster ziet varen, zo dichtbij. In 2003 was het Plaza hotel eigendom van Van der Valk. Het heeft inmiddels een andere eigenaar. Of het nog net zo goed is als in 2003 betwijfel ik. Dat mag je zelf uitzoeken. Stranden Er zijn vele prachtige stranden, eigenlijk te veel om op te noemen. Klik hier voor een overzicht van de 18 mooiste stranden.
De onderwaterwereld van Curacao. (Duiken) Bekijk het filmpje hiernaast. Mensen die duiken of snorkelen, raken niet uitgepraat over de schoonheid van de Curaçaose onderwaterwereld. Er zijn meer dan 60 adembenemende duiklocaties. De duikexploitanten op Curaçao staan bekend als de besten ter wereld. Zij bieden een volledig pakket van kust- en rifduiken tot extreme diepteduiken. Reserveer een Duikpakket op Curaçao en je zult de mooiste duikervaringen van je leven hebben. Klik hier voor de duikexploitanten op dit eiland
De bezienswaardigheden Dinah Veeris, oftewel “Het kruidenvrouwtje”. Dinah Veeris is sedert 1982 bezig met onderzoek op het terrein van geneeskrachtige kruiden en zij probeert de geheimen van de kruiden die de vorige generaties hadden, te behouden. Een bezoekje aan haar bijzondere mooie historische tuin is zeker de moeite waard.  Klik op het logo voor haar website Er is natuurlijk veel meer te zien en te beleven op Curacao. Hieronder staan de meest populaire bezienswaardigheden van het eiland weergegeven. Hato Caves Christoffel Park Shete Boka Park Klein Curacao Ostrich Farm Curacao Seaquarium Aloe Vera Plantage Fort Amsterdam Fort Beekenburg Landhuis Ascencion Santa Marthabaai en Landhuis Santa Martha Om alle bovengenoemde bezienswaardigheden te omschrijven is onzin omdat er vele websites zijn die dat al hebben gedaan. Ik verwijs je dan ook graag door:  Klik hier om die Nederlandstalige website te bekijken. Het nachtleven, musea, winkelen in Willemstad en evenementen staan ook op deze website vermeld.